Video&Foto Țigări de contrabandă zidite în peretele casei. Un traficant de țigări a încercat să fenteze vigilența polițiștilor, dar a fost prins

Data publicării:
perete fals tigari contrabanda
În spatele peretului fals, oamenii legii au descoperit 12 colete pline de țigări de contrabandă. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Percheziții de amploare, joi dimineața, la traficanții de țigări din Maramureș. Vizat a fost inclusiv un bărbat cercetat pentru contrabandă, care a ascuns țigările în pereții casei. Oamenii legii și-au dat seama, însă, de peretele fals din rigips, în spatele căruia au descoperit 12 colete pline cu țigări de proveniență ucraineană. În urma celor 5 percheziții, polițiștii au confiscat peste 15.000 de pachete de țigări în valoare totală de 175.000 de lei, dar și peste 18.000 de euro, bani cash.

Cea mai mare cantitate de țigări, 12 colete, a fost descoperită în casa unui bărbat de 48 de ani. În locuința lui, polițiștii au descoperit un perete fals din rigips, în spatele căruia individul amenajase un adevărat depozit ilegal de țigări. Oamenii legii au găsit, însă, țigări de contrabandă prin toată gospodăria: în butoaie din lemn și plastic, în magazia cu lemne, dar și în podul cu fân.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

"În urma extinderii cercetărilor într-un dosar de contrabandă din anul 2022, în data de 15.02.2023, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus impreună cu lucrători de la Serviciul Teritorial a Poliției de Frontieră Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare la imobile de pe raza localităților Moisei și Borșa, jud. Maramureș", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma perchezițiilor, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 30 de colete cu țigări care conțineau 15.020 pachete ţigări, cu timbru "For Duty-Free only", precum și suma de 18.130 euro.

Tot în acest dosar și tot de la domiciliul maramureșeanului de 48 de ani, au fost depistate și ridicate, anul trecut, un autoturism și 2.960 de pachete cu țigări. Bărbatul este cercetat pentru contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri