Trafic paralizat la granița de vest a României. Sistemul informatic din Ungaria nu a funcționat timp de două ore

Data publicării:
masina la vama bors, la intrarea in tara
Traficul la granița de vest a României a fost complet blocat timp de două ore. Sursa foto: arhivă / Poliția de Frontieră

Cozi de kilometri și zeci de minute de așteptare în vămile cu Ungaria, luni după-amiază. Timp de două ore, traficul a fost complet paralizat, după ce sistemul informatic maghiar a picat. Când bazele de date ale autorităților maghiare au redevenit funcționale, timpii de așteptare în principalele puncte de trecere a frontierei depășeau 60 de minute pe sensul de ieșire pentru autoturisme și ajungeau chiar la 5 ore, în cazul camioanelor.

Sistemul informatic al autorităților maghiare a devenit nefuncțional la ora 16:05.

"Din cauza unor disfuncționalități la sistemul informatic al autorităților maghiare, atât în PTF Petea, cât și în PTF Urziceni traficul este întrerupt. Colegii maghiari nu au putut preciza în cât timp va fi remediată problema și când va putea fi reluat traficul", au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Ca urmare a situației, în punctele de frontieră s-au format cozi atât pe partea română, cât și pe cea maghiară. Potrivit aplicației Trafic Online de pe site-ul Poliției de Frontieră, timpii de așteptare depășeau, în principalele vămi, 60 de minute.

În Vama Nădlac II, de exemplu, la autoturisme, pe sensul de ieșire din țară, șoferii aveau de așteptat 70 de minute. La camioane, coada se întindea pe kilometri. La ora 17:45, în Vama Petea, de pildă, timpul de așteptare pe sensul de ieșire din România era de 300 de minute.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, granița cu Ungaria a fost redeschisă la ora 17:50. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri