Trenul metropolitan și reabilitarea liniilor de tramvai, priorități discutate de Nicușor Dan și comisarul european Adina Vălean

Data actualizării: Data publicării:
278659991_530662475076838_4315108819544788103_n
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan și Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit vineri cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. Cei doi au discutat despre proiectele Bucureştiului şi ale zonei metropolitane, despre finanţările europene, dar și despre planul de mobilitate urbană care va fi pus în dezbatere publică în curând.

„M-am întâlnit azi cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi din partea României, cu care am discutat despre proiectele Bucureștiului și ale zonei metropolitane pentru infrastructura de transport și despre finanțările europene pe care Primăria Capitalei le poate obține”, a afirmat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că trenul metropolitan și reabilitatea liniilor de tramvai sunt două aspecte prioritare pentru mandatul său, dar și planul de mobilitate urbană, care va fi pus în dezbatere publică.

„Am vorbit și în această întâlnire despre interesul major al orașului pentru crearea trenului metropolitan, precum și pentru reabilitarea liniilor de tramvai, discutând de asemenea despre planul de mobilitate urbană al Capitalei, pe care îl vom lansa curând în dezbatere publică”, a mai adăugat primarul.

Nicușor Dan a subliniat, totodată, că „prioritare pentru Uniunea Europeană rămân proiectele verzi de infrastructură, iar Bucureștiul poate primi fonduri în acest scop”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri