Foto Un angajat la stat și-a dat demisia pentru că primea 6.500 lei și nu muncea nimic. "Ce facem azi?" / "Stăm și noi pe-aici!"

Data actualizării: Data publicării:
angajat cu picioarele pe birou
Sursa foto: Profimedia Images

Demisie surprinzătoare la Consiliul Județean Satu Mare. Ciprian Tișea, consilier în cabinetul vicepreședintelui Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest pentru că se plictisea la serviciu. Bărbatul spune că, timp de 5 luni, cât a fost angajat la Consiliul Județean, a fost plătit cu 6.500 de lei/lună, dar nu a muncit nimic. "Demisia mea este în primul rând un act de onoare", spune Ciprian Tișea, citat de Presa SM.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a fost angajat în funcția de consilier al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Oliviu Buzgău pe 19.08.2022. Cinci luni și jumătate mai târziu, acesta și-a înaintat demisia.

demisie cj sm
Fostul consilier și-a înaintat demisia în semn de onoare. Sursa foto: Presa SM

"Motivele pentru care formulez prezenta demisie constau în aceea că de la data angajării și până la data formulării demisiei nu mi s-a solicitat să exercit atribuții efective de serviciu, astfel că nu am avut nicio activitate profesionale conform fișei postului, fără a mi se respecta dreptul la muncă", se arată în demisia fără preaviz înregistrată pe 01.02.2023.

În actul în care solicită încetarea contractului de muncă, bărbatul povestește cum singura sa activitate era simpla prezență la birou. "În fiecare dimineață, la ora 08, eu îl întrebam pe domnul vicepreședinte ce avem azi pe ordinea de zi/de lucru, iar acesta îmi răspundea că 'trebuie să stăm și noi pe aici'", scrie în demisie.

Fostul consilier spune și că "atmosfera din antecamera vicepreședinților Consiliului Județean era caracterizată de râsete, de țipete, atmosferă de clacă, de stand-up comedy (...) Tot din lipsă de activitate s-a ajuns să ni se solicite de doamna vicepreședinte ca atunci când intră în birou să ne audă pe fiecare salutând individual, pe rând, sau atunci când bate la ușă, unul dintre consilieri să sară să-i deschidă ușa."

O altă problemă viza fumatul în birourile instituției, interzis de altfel prin lege: "Am atras atenția de nenumărate ori colegilor de la cabinet să nu se fumeze în biroul consilierilor, însă mi-am atras doar reproșuri și intrigile acestora, fără a-mi respecta solicitarea și implicit legea care intezice acest lucru."

Pe 04.01.2023, cei doi vicepreședinți de Consiliu Județean și-ar fi convocat consilierii în ședință: "Cei doi vicepreședinți au recunoscut că nu au ce să ne dea de lucru întrucât nici ei nu au primit atribuții. Mi s-a părut inadmisibil", spune Ciprian Tișea.

Drept urmare, pe 01.02.2023 fostul consilier și-a înaintat demisia.

"Așa cum am arătat mai sus, demisia mea este în primul rând un act de onoare, considerând că toți cei care constată nereguli în administrația publică locală au obligația să le sesizeze, fiind inadmisibil să fie plătiți oameni din bugetul public fără a presta muncă, ci numai pentru prezența fizică. (…) Este inadmisibil ca un consilier să fie plătit cu un salariu net de 6.500 lei, fără să se solicite ca acesta să presteze munca în conformitate cu fișa postului."

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri