Foto Un bărbat a căzut de pe o schelă, în timp ce lucra la Biserica Evanghelică din municipiul Bistrița

Data actualizării: Data publicării:
muncitor cazut de pe schela bistrita
Muncitorul demonta schelele când a căzut de la 2 metri înălțime. Sursa foto: Bistrițeanul

Accident de muncă, miercuri după-amiaza, în Bistrița. Un muncitor care făcea lucrări la Biserica Evanghelică a căzut de pe schelă, de la aproximativ 2 metri înălțime. În urma impactului cu solul, bărbatul a suferit traumatisme craniene și toracice și a fost transportat la spitalul județean, scrie Agerpres.

Potrivit martorilor, muncitorul de 47 de ani demonta schelele când, cel mai probabil, s-a dezechilibrat și a căzut în gol. În urma apelului la 112, la locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD, care i-a acordat bărbatului primul ajutor.

"Echipajul de terapie intensivă mobilă a preluat din Bistrița, zona Piața Centrala, un bărbat în vârstă de aproximativ 48 de ani, căzut de la înălțime (aproximativ 2 m). Acesta este conștient și cooperant. Prezenta traumatism cranian și toracic", au mai transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud pentru Bistrițeanul.ro.

După ce a fost stabilizat de medici, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Bistrița-Năsăud.

acc-Biserica-Evanghelica-2
Bărbatul a primit primele îngrijiri medicale în curtea bisericii, după care a fost transportat la spital. Sursa foto: Bistrițeanul

În paralel, la locul accidentului a ajuns și un echipaj de poliție. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi au sesizat inspectorii ITM pentru a se stabili dacă au fost sau nu respectate normele de securitate în muncă.

La Biserica Evanghelică din Bistriţa au loc, săptămâna aceasta, ultimele lucrări înainte de redeschiderea pentru public şi resfinţirea lăcaşului de cult, eveniment programat pentru acest weekend. Clădirea, monument istoric de clasa A, a fost renovată printr-un proiect cu fonduri europene, iar zilele acestea este demontată schela exterioară şi este refăcut și spaţiul verde din jurul bisericii. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri