Un bărbat căutat de poliție a ales să se predea pentru că nu mai suporta să stea în carantină cu cei cu care locuia

Data publicării:
politist retine cu catuse un barbat
Un bărbat căutat de poliție s-a predat pentru că nu mai suporta să stea în carantină cu cei cu care locuia. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat căutat de poliție în Anglia s-a predat pentru că nu mai suporta carantina alături de ceilalți oameni cu care stătea în casă, în speranța că în închisoare va avea din nou „pace și liniște”.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, s-a prezentat de bunăvoie la sediul poliției din West Sussex miercuri după-amiază, spunând că vrea să se întoarcă la închisoare pentru a găsi „pace și liniște”, pentru că s-a săturat să stea în izolare la domiciliu cu persoanele cu care acesta locuia, scrie The Guardian.

„Pace și liniște! Bărbatul căutat s-a predat ieri după-amiază echipei, după ce ne-a informat că ar prefera să se întoarcă la închisoare decât să mai petreacă timp cu cei cu care locuiește” , a scris inspectorul Darren Taylor pe Twitter.

Stresul și epuizarea, efecte ale izolării pe timpul pandemiei 

Psihologii raportează o creștere a numărului de persoane care se confruntă cu stresul, epuizarea la locul de muncă, inclusiv probleme cu somnul și concentrarea, iar mulți oameni au probleme cu interacţiunea după luni de izolare parţială sau totală.

Totodată, mai multe studii au constatat că pandemia a afectat relațiile cu familia și prietenii. Cercetările de la Universitatea din Oxford au arătat că nivelurile de stres, depresie și anxietate în rândul părinților au crescut odată cu carantina.

Și cuplurile au avut de suferit pe perioada pandemiei. În aprilie anul trecut, aproape un sfert dintre cupluri (23%) au declarat că au probleme în relațiile lor. Cifrele publicate în iulie arată că lockdown-ul a făcut ca 15% din cuplurile cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani să se destrame.

De asemenea, cererile de divorț au crescut cu 300% anul trecut, întrucât carantina i-a determinat pe mulți să ia în considerare relațiile lor, iar avocații au fost luați cu asalt de procese din partea părinților care se certau în legătură cu locul în care ar trebui să stea copiii lor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri