Un bărbat din Iași se zbate între viață și moarte, după ce a băut o substanță necunoscută. "Să avem grijă! Unu din doi oameni moare"

Data publicării:
unitate de terapie intensiva
Unitate de terapie intensivă. Foto: GettyImages

Un bărbat de 45 de ani din Iași este la un pas de moarte, după ce a consumat o băutură rămasă încă necunoscută pentru medici. Pacientul a ajuns în comă la spital în urmă cu două zile și, de atunci, medicii luptă pentru viața lui. Bărbatul ar fi consumat, intenționat sau accidental, alcool toxic. "50% dintre cazuri se finalizează cu decese", a declarat medicul Ionuț Nistor pentru Ziarul de Iași.

Bărbatul a fost găsit în comă, acasă, într-o comună din Iași și a fost dus de urgență la spital cu o ambulanță. A ajuns inițial la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat minute în șir.

A fost stabilizat și transferat apoi la Spitalul "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi. Analizele au indicat o insuficienţă renală acută, dar și acidoză severă, altfel spus modificarea PH-ului în sânge. Medicii cred că ar fi vorba de o intoxicaţie cu alcool toxic.

"Trebuie să avem grijă la tipurile de băuturi pe care le consumăm şi, în special, la sursele din care le procurăm. Să nu fie vorba de surse necunoscute sau băuturi contrafăcute, fiindcă ne pot pune viaţa în pericol! Avem cam 10 – 12 astfel de cazuri pe an, cam unul pe lună. Este vorba de consum intenţionat sau accidental a unui lichid care are altă destinaţie, precum antigelul sau lichidul de parbriz de iarnă. Problema este mortalitatea uriaşă: 50% dintre cazuri se finalizează cu decese, unele dintre ele chiar înainte ca pacientul să ajungă la noi la spital”, a declarat medicul Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului pentru sursa citată.

Medicii așteaptă acum rezultatele analizelor de la Institutul de Medicină Legală. Între timp, starea pacientului rămâne extrem de gravă, iar medicii sunt rezervați în privința șanselor lui de supraviețuire. Bărbatul de 45 de ani este intubat și ventilat mecanic și a fost supus mai multor runde de dializă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri