Un bărbat din Olt a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat patru cățeluși pe stradă

Data actualizării: Data publicării:
caini abandonati pe strada
Cei patru cățeluși au fost abandonați pe o stradă din Scornicești, județul Olt. Sursa foto: IPJ Olt

Amendă uriașă pentru un bărbat din Olt, care a abandonat 4 pui de câine pe stradă. Pentru gestul său, individul, de loc din Scornicești, are de plătit acum o sancțiune contravențională de 12.000 de lei.

Cei 4 cățeluși ar fi fost abandonați pe strada Tudor Vladimirescu din Scornicești, județul Olt, joi dimineața. La scurt timp, polițiștii de la Protecția Animalelor l-au identificat pe stăpânul patrupedelor.

"La data de 13 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că o persoană ar fi abondonat 4 câini pe strada Tudor Vladimirescu, din orașul Scornicești, județul Olt. În urma activităților desfășurate, polițiștii au indentificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din oraș", se arată în comunicatul IPJ Olt.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri