Un bărbat din Satu Mare a aflat că are mașină când i s-a cerut să plătească impozitul. A ajuns în instanță ca să scape de ea

Data actualizării: Data publicării:
barbat plateste taxe si impozite la ghiseu
Sursa foto: captură Digi24

Un bărbat din județul Satu Mare a aflat, dintr-o notificare trimisă de primărie, că are o mașină pe numele lui. Când a mers să verifice despre ce este vorba, a văzut și o copie după contractul de vânzare-cumpărare semnat, teoretic, chiar de el. Bărbatul a negat totul și a explicat că își pierduse buletinul cu ceva timp în urmă, iar cel care l-a găsit l-ar fi publicat pe Facebook. Cel mai probabil, crede sătmăreanul, cineva a folosit fără drept datele lui personale. Cazul a ajuns în instanță, care a decis zilele acestea să anuleze contractul pe motiv de fals în acte.

Bărbatul, care locuiește în Turț, județul Satu Mare, a primit acasă un plic, trimis de primăria din localitate. Când l-a deschis, soția a fost mirată să afle de existența unei mașini pe numele soțului ei, de care nu știa nimic. Mirat a fost și bărbatul în cauză, care a mers imediat la primărie să verifice ce s-a întâmplat.

A aflat că printre documentele primăriei exista un contract de vânzare-cumpărare pentru un autoturism, întocmit cu datele personale și semnat în numele lui. Bărbatul a negat că ar fi cumpărat vreodată o mașină și a povestit că în martie 2020 și-a pierdut cartea de identitate. Buletinul lui a fost postat pe Facebook şi posibil ca de acolo să se fi obţinute datele lui personale.

Bărbatul a sunat persoana care apărea ca vânzător în contract, însă aceasta i-a povestit că a vândut autoturismul din contract, dar unei alte persoane și a negat că el ar fi întocmit acel contract de vânzare-cumpărare, scrie portalsm.ro.

A urmat o plângere la poliţie, expertize ale semnăturilor, însă persoana care a semnat în locul lui a rămas tot neindentificată. Zilele acestea, instanța a decis să anuleze contractul de vânzare-cumpărare al mașinii întrucât este unul fals.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri