Un bărbat din Vaslui a fost izolat la domiciliu alături de fosta soţie de care nu are voie să se apropie

Data publicării:
Woman in fear of domestic abuse
O tânără de 18 ani a fost răpită în plină stradă, în Baia Mare. Foto: Guliver / GettyImages

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, revenit recent de la muncă din străinătate, s-a autoizolat la domiciliu alături de fosta soţie de care nu are voie să se apropie, potrivit unui ordin de protecţie emis de Tribunalul Vaslui.

"Am fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că fostul soţ a încălcat prevederile ordinului de protecţie. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a prevederilor ordinului de protecţie. Am informat toate autorităţile cu atribuţiuni în acest sens, situaţia fiind monitorizată la nivelul instituţiei noastre", a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În luna noiembrie a anului trecut, faţă de bărbatul acuzat de violenţă în familie poliţiştii au emis un ordin de restricţie provizoriu pentru o perioadă de cinci zile, care presupunea evacuarea din locuinţă şi interdicţia de a se apropia la mai puţin de 100 de metri de soţie. Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Vaslui au emis un ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni, dar fiindcă la momentul judecării cauzei femeia a anunţat că s-a mutat de la domiciliu, nu s-a mai dispus evacuarea bărbatului ci s-a stabilit doar faptul că acesta nu are voie să se apropie de soţie.

Ulterior, bărbatul a plecat la muncă în străinătate, iar fosta soţie s-a întors la locuinţă.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri