Video Un bolovan a căzut peste o mașină și a omorât șoferul, pe Defileul Jiului. MT: Sunt situații pe care nimeni nu le poate controla

Data actualizării: Data publicării:
masini de politie pe defileul jiului
Un bolovan a căzut peste o mașină, pe Defileul Jiului. Foto: Captură video/Facebook HD 365TV

Un bărbat a murit duminică, după ce un bolovan a căzut de pe versant în Defileul Jiului pe maşina pe care o conducea. În urma accidentului traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

ACTUALIZARE 17.00 Șoferul mașinii peste care a căzut bolovanul a murit.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a explicat la Digi24 că în zonă erau montate plase pentru a împiedica căderea stâncilor de pe versanți.

„Versanții sunt asigurați cu plase. Piatra are undeva la 40-50 de centimetri diametru. Piatra a venit dintr-o zonă de torenți unde nu se pot pune plase, pentru că am bloca efectiv scurgerea naturală a apelor. Acest tip de piatră nu ar fi trebuit să ajungă în cale, ar fi trebuit să fie oprită de vegetație sau de plasele de protecție”, a explicat el.

 „Sunt și situații pe care nimeni nu le poate controla”, a spus el.

Șerbănescu a adăugat că e primul incident de acest gen și că echipele intervin permanent pentru a curăța versanții de pietre și de copaci. 


Știrea inițială: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 66 (E 79) Defileul Jiului, la kilometrul 117+900 de metri, în localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz.

Şoferul este inconştient, fiind efectuate manevre de resuscitare asupra sa, scrie Agerpres.

În dreapta se afla o pasageră, care nu a suferit leziuni.

Circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri