Un câine a împușcat mortal un om în SUA, după ce a călcat pe o armă încărcată

Data actualizării: Data publicării:
Joseph Austin Smith, ucis de un câine
Un câine a împușcat mortal un om în SUA. Foto: Twitter

Joseph Austin Smith, în vârstă de 30 de ani, din Kansas, SUA, a murit sâmbătă după ce a fost împușcat accidental de un câine, în timpul unei excursii de vânătoare, relatează Insider.

Austin a plecat la vânătoare cu un prieten și câinele său. În timp ce se afla pe scaunul pasagerului în camioneta amicului său, câinele a călcat din greșeală pe o pușcă de pe bancheta din spate, „provocând descărcarea armei”, spun autoritățile potrivit sursei citate.

Joseph Austin Smith a murit la fața locului sâmbătă dimineața la câteva minute după ce serviciile de urgență au sosit. Deși medicii au încercat să-l salveze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Șoferul, care este proprietarul câinelui, a fost nevătămat, scrie NBC.

Nu este prima dată când un câine a declanșat accidental o armă și a ucis sau rănit un om într-un vehicul. O analiză din 2015 din Washington Post arată că 5 din 10 împușcături făcute accidental de câini între anii 2004 și 2015 au avut loc în timpul excursiilor de vânătoare, iar 40% au avut loc într-un vehicul.

În Rusia, 2018, un accident similar a avut loc, în care a fost implicat un bărbat și câinele său aflați într-o excursie de vânătoare. După ce a fost eliberat din spatele unui camion, câinele a atins trăgaciul unei arme îndreptate spre stomacul proprietarului său.

În 2019, o femeie din Oklahoma a fost împușcată în coapsă de labrador retriever-ul ei în timp ce conducea. Și în noiembrie, un turc a fost împușcat și ucis în timp ce își punea câinele în mașină. 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri