Un comisar șef de la Direcția Generală Anticorupție, reținut pentru corupție. Cât cerea pentru un post de asistent medical

Data publicării:
brbat baga euro in buzunar
Angajatul DGA ar fi cerut 10.000 de euro pentru un post de asistent medical. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz de corupție descoperit la Direcția Generală... Anticorupție. Un comisar șef de poliție în cadrul DGA a fost reținut pentru că ar fi luat mită pentru a intermedia două angajări în sistemul sanitar. Este vorba de un post de asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, respectiv de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Polițistul, spun procurorii, ar fi pretins, în total, 20.000 de euro și a primit jumătate din sumă. 

Bărbatul acuzat de trafic de influență este comisar șef de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție. Polițistul i-ar fi promis unui bărbat, martor în dosar, că poate interveni pentru angajarea lui ca asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

"În perioada aprilie - mai 2021, inculpatul ***, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru sine, de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 euro din care a primit efectiv suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște în vederea angajării persoanei respective și ulterior definitivării pe postul de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița", se arată în comunicatul DNA.

Un an mai târziu, spun procurorii, polițistul ar fi încasat 8.000 de euro de la același bărbat, pentru a "rezolva" angajarea definitivă a soției martorului, pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

"Într-un context asemănător, în perioada aprilie - mai 2021 – iunie 2022, inculpatul *** ar fi pretins, pentru sine, de la același martor suma de 10.000 euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, suma de 8.000 euro, pentru a 'rezolva' angajarea definitivă a soției martorului pe un post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște", precizează DNA.

Potrivit procurorilor, "ambele 'promisiuni' ale inculpatului s-ar fi materializat prin angajarea celor două persoane în unitățile medicale menționate mai sus."

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri