Un copil în stare gravă ar fi fost trimis acasă pentru că spitalul din Urlați nu are medic pediatru. Anchetă la Camera de gardă

Data publicării:
branula pe mana unui copil aflat pe patul de spital
Foto: Getty Images

Acuzații grave la adresa medicilor de la Spitalul Orășenesc Urlați, județul Prahova. Un copil în stare gravă ar fi fost trimis acasă de la Camera de gardă, pe motiv că unitatea sanitară nu are medic pediatru. Cazul a ajuns în atenția autorităților, care au demarat deja o serie de anchete. Între timp, copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, scrie Actualitatea Prahoveană.

Copilul ar fi ajuns în stare gravă la Spitalul Orășenesc din Urlați, însă niciun cadru medical nu ar fi vrut să îl consulte. Motivul - micuțul ar fi trebuit văzut de un medic pediatru, de care spitalul nu dispune.

"Este o anchetă internă în derulare. Din toate datele culese de mine până la această oră, copilul respectiv nu a fost prezentat la spitalul nostru. După anchetă, vom reveni cu alte amănunte dacă este cazul", a transmis, pentru sursa citată, managerul Spitalului Orășenesc Urlați, ec. Elena-Rita Cișmaș.

Cazul a ajuns și în atenția DGASPC Prahova, care verifică dacă a fost vorba de neglijență sau de abuz.

"Ne-am autosesizat în acest caz. Deja reprezentanții Direcției se deplasează în teren să identifice familia, să afle dacă este neglijență sau abuz, dacă mai sunt și alți copii în familie și dacă se află în situații de risc. Vom culege informații și de la unitățile medicale să aflăm exact starea copilului și să luăm cele mai potrivite măsuri astfel încât să fie asigurate toate drepturile lui”, a transmis purtătorul de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola.

După ce cazul micuțului refuzat de medici a ajuns în spațiul public, și Prefectura Prahova a cerut o anchetă mixtă.

"În urma informațiilor apărute în mass-media, cu privire la cazul copilului de la Urlați aflat într-o stare precară de sănătate, pentru care există suspiciunea că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orășenesc Urlați, vă aducem la cunoștință faptul că prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a emis un Ordin de Prefect, prin care a dispus verificarea de către o comisie mixtă a situației de fapt. Astfel, reprezentanții Instituției Prefectului Județul Prahova, Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Inspectoratului Județean de Poliție Prahova verifică astăzi <n. red. joi> aspectele semnalate. Rezultatele controlului vor fi făcute publice de către Instituția Prefectului Județului Prahova la finalul verificărilor", a transmis Prefectura Prahova.

Între timp, copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, unde primește îngrijiri medicale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri