Un elev de clasa a XII-a din Mureș a fost prins cu un pistol la școală. Băiatul a ajuns la poliție

Data publicării:
O persoană ține în mâini un pistol de tip airsoft.
Foto: Profimedia Images

Un elev de clasa a XII-a de la un liceu din Sovata, județul Mureș, a venit la școală cu un pistol de tip airsoft, arma fiind descoperită de un profesor care a anunțat conducerea instituției, cazul fiind raportat ulterior la poliție.

Conform Poliţiei judeţeane Mureş, incidentul a avut loc luni, însă cazul a fost anunţat autorităţilor în cursul zilei de marţi.

"La data de 16 mai 2023, în jurul orei 11:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata au fost sesizaţi, de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din localitate, cu privire la faptul că, la data de 15 mai 2023, în timpul orelor, un profesor a găsit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că este vorba de o armă de tip airsoft, cu bile, nesupusă autorizării", au transmis oficialii IPJ Mureş, potrivit News.ro.

Conform acestora, elevul are 18 ani şi este din Sovata.

El a fost dus la sediul poliţiei şi amendat contravenţional cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din Legea 295/2004 care stipulează că "sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice".

Armele de tip airsoft, replici ale unor arme reale, folosesc gaz sau aer comprimat și proiectile de plastic, care nu sunt letale. Totuși, un astfel de proiectil tras din apropiere poate provoca răni serioase, în special în zona ochilor.

Tot luni, un alt elev, de data aceasta din Botoșani, a venit cu un pistol de jucărie la școală, cazul fiind raportat la poliție de directorul instituției.

Elevul din Botoșani are 14 ani, iar potrivit poliței acesta doar a arătat arma, dar nu a amenințat pe nimeni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri