Un prahovean a plătit mii de lei unui polițist fals pentru a-și angaja fiica în MAI

Data publicării:
Ecuson al Poliției Române.
Foto: Poliția Română

Un bărbat din comuna prahoveană Fulga este acuzat de înșelăciune după ce ar fi pretins că este „comisar de poliție din București” și a primit de la un alt cetățean aproape 10.000 de lei pentru angajarea fiicei acestuia în MAI.

Potrivit datelor furnizate miercuri de Poliţia judeţeană, bărbatul suspectat de infracţiunea de înşelăciune are 56 de ani şi locuieşte în comuna prahoveană Fulga.

„La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Fulga, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune”, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, citat de Observatorulph.

„În fapt, în perioada august-septembrie 2021, bărbatul ar fi pretins că este funcţionar public într-o instituţie, astfel, solicitând şi obţinând de la un alt bărbat aproximativ 9.700 de lei, sub pretextul achitării taxelor necesare angajării fiicei sale într-o funcţie de funcţionar public, prin susţinerea unui concurs”, informează comunicatul.

Marţi, poliţiştii au făcut o descindere la locuinţa suspectului. Aici au găsit uniforme cu însemnele Poliţiei Române, dar şi o legitimaţie care are fotografia bărbatului şi însemnele unei asociaţii a foştilor ofiţeri.

Bărbatul a fost dus la audieri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri