Primar, dat în judecată de o fostă angajată. Procurorii au clasat dosarul în urma decesului edilului

Data actualizării: Data publicării:
dosare captura

ERATĂ: Primarul dat în judecată este fostul edil al comunei Cristeşti, care este decedat. Comunicarea procurorilor se referă la decesul fostului edil.

Forma corectă este "fostul primar al comunei Cristeşti a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată de către prim procurorul Dorina Dragomir."


Primarul comunei Cristeşti a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată de către prim procurorul Dorina Dragomir.

Edilul era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri. Cei doi au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, care fusese concediată.

După doi ani în care a făcut mai multe plângeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că nu s-au făcut mulţi paşi procedurali în anchetă, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care a analizat contestaţia sa i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul.

document primar declarat decedat
FOTO: https://www.botosaninecenzurat.ro

Sursa: botosaninecenzurat.ro

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri