Video Un bărbat pe jumătate orb s-a urcat pe un avion pregătit de decolare pentru a protesta împotriva schimbărilor climatice

Data actualizării: Data publicării:
protestatar-intins-pe-avion

Un protestatar s-a urcat pe acoperişul unui avion, iar altul a forțat un avion să se întoarcă pe pistă, în timp ce activiștii pentru schimbările climatice au luat cu asalt aeroportul London City, ceea ce a provocat o întrerupere a zborurilor, potrivit Reuters, citat de MEDIAFAX.

Organizatorii protestului Rebellion Extinction au promis că vor ocupa terminalul aeroportului și va forţa închiderea operațiunilor timp de trei zile ca parte a acțiunii lor din capitala britanică.

Un fotograf Reuters a surprins un bărbat, fostul ciclist paralimpic James Brown, în momentul în care se urca pe partea de sus a corpului unui avion British Airways Embraer 190.

„Am reușit să urc pe acoperiș”, a spus Brown într-un videoclip pe care l-a postat online. „Este vorba despre criza climatică și ecologică. Protestăm împotriva inacțiunii guvernului”, a adăugat acesta.

Aeroportul a anunţat că două zboruri au fost anulate, dar că a elaborat un alt program aproape complet de zboruri.

London City este cel de-al cincilea cel mai mare și mai central aeroport al capitalei britanice, popular printre cei care călătoresc în scop de afaceri, bancheri și politicieni, atât pentru rutele pe distanțe scurte cât și regionale.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri