Un român din Italia a aflat că are restanțe la curent de peste 40.000 de euro. Ce greșeală a comis bărbatul

Data actualizării: Data publicării:
Electric wall socket and euro money. Concept of increasing electricity prices.
Foto: Profimedia Images

Un român stabilit în Italia a trăit șocul vieții când a primit o somație pentru plata unor facturi restante la curent în valoare de peste 40.000 de euro. După ce a apelat la un avocat, a descoperit că, de fapt, a fost victima unei escrocherii după ce a fost neglijent cu datele sale personale, scrie La Gazzetta del Mezzogiorno.

Greșeala care l-a adus în acest punct a început în 2017. Din dorința de a-și găsi un job, bărbatul a început să depună CV-uri la mai multe firme, inclusiv la un bar din orașul Taranto. Fără a se gândi la consecințe, românul a atașat și o copie de buletin, însă angajatorii nu l-au sunat înapoi.

Între timp, bărbatul și-a găsit un loc de muncă, iar acum, 5 ani mai târziu, a aflat ce greșeală a făcut lăsându-și actul de identitate pe mâna unor străini.

Recent, a fost contactat de o firmă specializată pentru recuperarea datoriilor. Se pare că patronii barului s-au folosit de datele sale pentru încheierea a două contracte pentru furnizarea de energie electrică pentru două localuri diferite. Contractele au fost încheiate pe o perioadă de un an.

Cum facturile nu au fost niciodată plătite, bărbatul a fost înregistrat drept restant, iar furnizorul a apelat recuperatori de creanțe.

În cele din urmă, autoritățile au descoperit că românul a fost victima unei escrocherii, iar vinovatul, un bărbat de 42 de ani, a fost pus sub acuzare și condamnat la opt luni de închisoare. În plus, a trebuit să-i plătească despăgubiri victimei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri