Un român stabilit în SUA şi revenit în Arad în vacanţă a murit la spital, infectat cu tulpina Delta

Data publicării:
Medici lângă un pacient COVID în secția ATI
Medici într-o secție de terapie intensivă. Foto: Profimedia Images

Un arădean în vârstă de 65 de ani stabilit în SUA şi care a venit recent în vacanţă în ţară a fost spitalizat din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2 tulpina Delta, însă din cauza complicaţiilor a decedat. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a informat că acesta este al doilea caz de infecţie cu tulpina Delta depistat la nivelul unităţii, confirmarea venind, marţi, de la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Bărbatul stabilit în SUA se afla în vizită la rude din judeţul Arad şi s-a prezentat la spital în data de 6 august, cu simptome specifice infecţiei SARS-CoV-2, având febră, frisoane, transpiraţii şi odinofagie.

"În urma testării, rezultatul a fost pozitiv, pacientul fiind internat pe Secţia Boli Infecţioase Adulţi COVID-19. Medicul curant al pacientului a ridicat suspiciunea de infecţie cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 şi a trimis probe pentru secvenţiere la Institutul Cantacuzino. Din păcate, starea de sănătate a pacientului s-a agravat şi a necesitat îngrijire şi monitorizare la Terapie Intensivă, fiind transferat pe data de 18 august. În ciuda eforturilor medicilor, viaţa pacientului nu a mai putut fi salvată", a informat SCJU, citat de Agerpres.

Primul caz de infectare cu tulpina Delta a fost înregistrat, la nivelul SCJU Arad, la jumătatea lunii mai, fiind vorba de un muncitor din India care lucra în Arad şi care s-a vindecat.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri