Foto Un schelet gigantic de dinozaur a fost găsit într-o grădină din Portugalia

Data publicării:
schelet dinozaur
Sauropozii au fost cei mai mari dintre toți dinozaurii și cele mai mari animale terestre care au trăit vreodată. Foto: Twitter

Rămășițele a ceea ce ar putea fi cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în Europa au fost găsite într-o grădină din Portugalia, iar echipa de cercetători a început deja săpăturile, scrie BBC.

Scheletul fosilizat al unui sauropod a fost descoperit în orașul din centrul țării, Pombal, în 2017, când un bărbat a început lucrările de construcție la casa lui.

Sauropozii au fost cei mai mari dintre toți dinozaurii și cele mai mari animale terestre care au trăit vreodată. Aveau gâtul și coada lungă, mâncau plante și mergeau pe patru picioare.

La începutul acestei luni, paleontologii din Portugalia și Spania au dezgropat părți ale coloanei vertebrale și ale coastelor unui posibil sauropod brahiosaurid, ceea ce sugerează că imensa reptilă avea aproximativ 12 m înălțime și 25 m lungime.

Scheletul a fost găsit în roci sedimentare din Jurasicul superior, ceea ce sugerează că are o vechime de aproximativ 150 de milioane de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scheletul, găsit în poziția în care probabil a murit dinozaurul, este acum studiat de o echipă internațională de cercetare.

Datorită condițeiei relativ intacte a scheletului, paleontologii care lucrează la săpături speră că mai au lucruri de descoperit.

„Nu este obișnuit să găsim toate coastele unui animal ca acesta, cu atât mai puțin în această poziție, păstrându-și poziția anatomică inițială”, a declarat Phys Elisabete Malafaia, cercetător post-doctoral la Facultatea de Științe a Universității din Lisabona.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri