Un șef de post din Gorj a fost reținut pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani de la doi șoferi opriți în trafic

Data publicării:
amenda-politie

Un șef de post din Gorj a fost reținut, joi, de procurori pentru că ar fi luat mită de la doi șoferi opriți în trafic. Într-unul dintre cazuri a fost vorba chiar de o investigatoare sub acoperire, care i-a oferit 850 de lei ca să o "ierte" pentru abaterile din trafic. Nu doar că a luat banii, ci agentul a întocmit în fals și un proces verbal de contravenție, notează Agerpres.

Agentul de poliție era desemnat să conducă temporar Postul de Poliție din Peștișani. Una dintre faptele consemnate la dosar datează din 24 august 2020. În acea după-amiază, polițistul făcea un control în trafic pe raza comunei.

"Cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului (...) care avea tractat un motocompresor (...), care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (...), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului. Totodată, suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenţionate, solicitând conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC ... SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Anul acesta, agentul de poliție a comis-o din nou. Pe 9 martie, bărbatul a căzut în plasa unei investigatoare sub acoperire. I-a cerut mită 850 de lei, ca să o ierte pentru o depășire neregulamentară.

"Agentul de poliţie a primit, la data de 9.03.2023, ora 12:00, cu titlu de mită, de la o investigatoare sub acoperire, suma de 850 de lei, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue.Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară. Copia procesului verbal de sancţionare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză", se precizează în comunicat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj anunţă că cercetările în acest caz continuă.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri