Un șofer din Alba cu test antidrog pozitiv susține că, de fapt, mâncase covrigi cu mac

Data actualizării: Data publicării:
Un agent de poliție ține în mână un aparat de măsurare a alcoolemiei în dreptul unei benzinării de pe Autostrada Soarelui pe 10 august 2021.
Un șofer a fost prins la volan și beat, și cu permisul suspendat. După două ore, a fost prins iar conducând. Foto: George Călin/Inquam Photos

Un șofer din Alba Iulia, cu rezultat pozitiv la un test pentru droguri, susține că este nevinovat, că nu consumă droguri și că, de fapt, aparatul reacționase la macul de pe covrigii pe care îi mâncase. Tânărul mai spune că dosarul său penal este tergiversat de peste un an de către anchetatori și că în toată această perioadă el nu a avut dreptul să conducă.

Șoferul, Alexandru H., din Alba Iulia, a fost oprit în trafic de poliție pe data de 24 februarie 2022 și a fost testat pentru consumul de droguri, rezultatul indicând că ar fi fost pozitiv pentru mai multe substanțe cu efect psihoactiv. El susține că nu este consumator de droguri. După ce a fost de acord să i se recolteze probe biologice, situația s-a complicat, pentru că analizele de urină au indicat că ar fi pozitiv pentru opiacee, dar rezultatele la sânge au ieșit negative, potrivit Alba24.ro.

Alexandru susține că a ieșit pozitiv la opiacee, la testul de urină, pentru că în ziua în care a fost testat, dar și cu o zi înainte, ar fi mâncat covrigi cu mac.

Spune că dosarul nu a ajuns pe masa judecătorilor după mai bine de un an și că este încă în cercetare la IPJ Alba.

„Nici până în zi de astăzi, după un an și două luni, nu s-a trimis dosarul meu în instanță, ceea ce denotă un proces neechitabil și încalcă drepturile omului. Nu încerc să cer ajutorul presei, vreau doar să știe lumea cum poți să ajungi cu dosar penal de care nimeni din sistem nu este interesat, să iți pierzi locul de muncă, apoi familia din cauza unor oameni care sunt total dezinteresați de drepturile tale ca și om”, a declarat Alexandru pentru alba24.ro.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri