Un tânăr din București a înșelat un mare retailer online cu 25.000 de lei. Comanda haine și telefoane și trimitea înapoi cutii goale

Data actualizării: Data publicării:
colet gol
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr de 21 de ani din București a fost reținut miercuri pentru că ar fi înșelat, în repetate rânduri, un mare retailer online. Bărbatul ar fi plasat mai multe comenzi, unele dintre ele de pe conturi fictive. Odată ajuns coletul la el, acesta solicita de fiecare dată retur, doar că înlocuia produsele din pachet sau deschidea și închidea ușa cușetei de retur, fără a introduce vreun bun. În nici două săptămâni, tânărul a cauzat astfel pagube de 25.000 de lei, spun polițiștii.

Comenzile, 7 la număr, au fost plasate în perioada 28 octombrie - 09 noiembrie 2022. Tânărul ar fi comandat pe platformă online mai multe haine și telefoane mobile, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, adică identități false.

"Din cercetări s-a stabilit că acesta ar fi solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete ar fi introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau ar fi deschis și închis ușa cușetei de retur, fără a introduce vreun bun", transmite Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Cu opțiunea de returnare rapidă a sumelor de bani, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu de peste de 25.000 de lei, spun anchetatorii.

Miercuri, în urma perchezițiilor făcute, oamenii legii au găsit și au ridicat mai multe probe în dosar. În urma audierilor, tânărul cercetat pentru înșelăciune în formă continuată a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților cu propunere legală.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri