Video Un vlogger învaţă un copil de 10 ani să conducă în parcarea unui mall: „Accelerează! Gata, că mi-e frică cu tine, conduci prea tare"

Data actualizării: Data publicării:
copil vlogger

Un vlogger din Oradea este în centrul unui scandal uriaș după ce a pus un copil de 10 ani să-i conducă mașina în parcarea unui centru comercial din oraș și l-a și filmat în timp ce goneau.

ACTUALIZARE 15.00. Polițiștii din Oradea s-au sesizat din oficiu și au anunțat că vor face verificări.


Imaginile arată că cei doi erau ziua, într-o parcare.

Tânărul nu poartă centură de siguranţă, dar copilul da.

Vloggerul îl învaţă pe copil cum să vitreze, cum să meargă înainte, cum să se asigure.

La un moment dat îi spune copilului să accelereze.

Gata, că mi-e frică cu tine, tu conduci prea tare. Nu cred la ce s-a ajuns”

Mergi în faţă, încet, virezi, bravo!

Să nu accelerezi tare că mi-e frică!

Du-te lângă seria 7, frânează şi poţi să o laşi aici să facem o poză.

M-ai uimit, bate pumnul”, îi spune vloggerul copilului în timp ce acesta conduce.

Fost şef al Poliţiei Rutiere: Poliţia se poate sesiza

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a declarat la Digi24, referitor la aceste imagini, că poliţiştii de la Serviciul Rutier Oradea ar trebui să se sesizeze şi să facă verificările de rigoare.

Trebuie să se stabilească dacă era o parcare deschisă circulaţiei, dacă acolo erau şi alţi oameni, dacă erau maşini parcate.

Depinde cum sunt interpretate imaginile”, a spus Lucian Diniţă.

Titi Aur: Acel copil sau alţii vor înţelege că şi ei se pot urca la volanul unei maşini cu prietenii, colegii, să le arate că pot face asta

La rândul său, Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat la Digi24 că a învăţa un copil să conducă este un lucru bun, dar asta trebuie să se petreacă într-un cadru organizat, într-un poligon, cu un instructor.

Faptul că acest lucru s-a întâmplat într-o zonă deschisă circulaţiei publice, mai intervine componenta educaţională, prin asta transmiţi altor persoane că se poate acest lucru în parcare, de ce nu şi pe drumurile publice. Atunci, un alt copil, un alt părinte înţeleg că e bine să faci asta. Aici intervine pericolul. Acel copil sau alţii vor înţelege că şi ei se pot urca la volanul unei maşini cu prietenii, colegii, să le arate că pot face asta.

Concret, a transmite copiilor într-un cadru organizat, o competiţie, cu un instructor care te învaţă e perfect, a transmite că poţi face asta oriunde e periculos.

Orice informaţie greşită, cum să nu îţi pui centura de siguranţă, nu face decât să dăuneze”, a explicat Titi Aur.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri