UPU Satu Mare intră în regim de avarie: un singur medic la Urgențe timp de 6 ore. "Facem apel la înțelegerea populației!"

Data publicării:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare
Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare Foto: Facebook

Situație fără precedent la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Din cauza lipsei de personal, vor fi și perioade de câte 6 ore în care urgențele vor fi preluate de un singur medic. Conducerea unității medicale face apel la populație să meargă la Urgențe numai în situații care le pun viața în pericol. Recent, 4 medici și-au cerut transferul de la UPU Satu Mare nemulțumiți de mediul de lucru, scrie Obiectiv SM.

"Dat fiind deficitul major de medici cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgențe, pentru asigurarea continuității actului medical, Urgențele Majore și Urgențele Minore vor avea perioade de 6 ore când vor funcționa cu un singur medic, fapt pentru care facem apel la înțelegerea populației privind o eventuală creștere a timpilor de așteptare", a transmis conducerea Spitalului Județean Satu Mare.

Pentru a evita supraaglomerarea Unității de Primiri Urgențe și implicit timpul îndelungat de așteptare, în cazul non-urgențelor conducerea spitalului direcționează pacienții spre Centrele de Permanență.

"În acest context, venim cu rugămintea de a se apela la Centrele de Permanență pentru probleme medicale curente, adresarea către serviciul UPU urmând a se face doar în situații care pun în pericol viața pacientului. Mulțumim pentru înțelegere!", se mai arată în comunicatul transmis de spital.

Potrivit presei locale, numai luna aceasta 4 medici și-au cerut transferul de la UPU Satu Mare, nemulțumiți de mediul de lucru. 

 

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri