„Văduva Neagră” a Rivierei Franceze a ajuns în fața justiției

Data actualizării: Data publicării:
Patricia Dagorn
Patricia Dagorn

Un proces îndelung așteptat de societatea franceză a debutat luni, într-un tribunal din Nisa. Patricia Dagorn, supranumită „Văduva Neagră” a Rivierei Franceze, a fost adusă în fața justiției, fiind acuzată de un plan criminal prin care ar fi intenționat să seducă și să ucidă mai mulți bărbați în vârstă.

dagorn
Patricia Dagorn

De asemenea, Patricia Dagorn, în vârstă de 57 de ani, este acuzată de uciderea prin otrăvire a doi bărbați, Francesco Filippone (85 de ani) și Michele Kneffel (60 de ani), scrie Newsweek.

Femeia i-ar fi întâlnit pe cei doi bărbați printr-o agenție de dating, apoi i-ar fi sedus și i-ar fi otrăvit. 

Conform procurorilor, Dagorn ar fi încercat aceeași schemă și asupra unui al treilea bărbat în vârstă, de data aceasta fără sorți de izbândă: Robert Vaux (91 de ani), fost marinar.

Vaux va fi audiat în cadrul procesului.

„A fost ca o rază de soare în timpul iernii”, le-a descris Robert Vaux reporterilor francezi, luni, la ieșirea din tribunal, întâlnirea cu Patricia Dagorn, adăugând: „Când ești cu o femeie mai tânără, știi că nu va dura, dar nu ai cum să-ți refuzi un asemenea moment, decât dacă ești un masochist”.

Potrivit Newsweek, polițiștii cred că pe „lista neagră” a Patriciei Dagorn ar fi exista în jur de 20 de potențiale „ținte masculine”.

De obicei, odată încheiat „ritualul” seducției, înainte de a comite crimele, femeia și-ar fi convins victimele să o treacă în testamentele lor, pentru a colecta apoi bani sub diverse „forme juridice”, susțin procurorii.

După ce trupul neînsuflețit al lui Francesco Filippone a fost găsit într-o cadă, în 2011, într-un imobil în apropiere de Cannes, poliția a descoperit că Dagorn încasase sub semnătura bărbatului un cec de 25.000 de dolari.

Investigațiile în cazul Patriciei Dagorn au început în 2012.

Procurorii vor cere închisoare pe viață pentru Dagorn.

Patricia Dagorn se află deja de 5 ani în închsioare, însă pentru furt și fraudă, aceasta fiind prima ei punere sub acuzare pentru omucidere, transmite The Guardian. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri