Valabilitatea voucherelor de vacanţă ar putea fi prelungită. Anunțul făcut de ministrul Economiei

Data publicării:
virgil popescu ministrul economiei
Virgil Popescu. Foto: gov.ro

Valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai ar putea fi prelungită prin intermediul unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze", a anunțat Virgil Popescu pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la sfârşitul anului trecut, că voucherele de vacanţă vor fi menţinute, în bugetul de stat pe 2020, la nivelul lui 2019, adăugând că unul dintre obiectivele Guvernului va fi şi de a creşte fluxul de turişti străini care vin în România.

Voucherele şi cardurile de vacanţă sunt utilizate de companii private şi instituţii publice, ca beneficiu al angajaţilor, deductibil pentru firmele private. Aceştia le pot folosi pentru a achiziţiona servicii de cazare, masă, transport, servicii de tratament şi de agrement sau pachete turistice pentru destinaţii în România. Tichetele pot fi folosite şi pentru a cumpăra bilete de avion şi de tren. Condiţia este că aceste servicii să facă parte dintr-un pachet turistic ce include minim o noapte de cazare.

Tichetele de vacanţă, în valoare de 1450 de lei pentru o persoană, sunt disponibile în format de hârtie sau electronic şi au o valabilitate de 12 luni din momentul emiterii.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri