Vicepremierul Barna, după incendiul de la „Matei Balș”: Pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta

Data publicării:
dan barna vorbeste la un microfon
Copreședintele USR Dan Barna.. Foto: Facebook/Dan Barna

Vicerpremierul Dan Barna a declarat vineri, după incendiul de la „Matei Balș” în care și-au pierdut viața patru persoane că „pare că învățăm de la o tragedie la alta”, referindu-se la intervenția salvatorilor. „Din păcate, nu reușim să le și evităm”, a mai completat Barna, într-un interviu la RFI.

„În primul rând, vreau să transmit condoleanțe și solidaritate familiilor afectate de această tragedie, de această nouă dramă, care se întâmplă la un spital din România. Așteptăm în orele următoare să vedem care a fost cauza acestui accident, sunt mai multe teorii în spațiul public și evit să fac orice speculații, tocmai pentru a avea din partea autorităților responsabile o concluzie asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. E totuși de remarcat promptitudinea și viteza reacției, faptul că toate cele 102 persoane din pavilionul respectiv, din clădirea aceea, au fost mutate, 44 sunt deja în alte spitale. Adică pare că reușim să învățăm de la o tragedie la alta. Din păcate, nu reușim să le și evităm, dar reacția echipelor de intervenție a fost și tehnic și cantitativ, aș spune, una mulțumitoare”, a declarat Barna, la RFI.

Întrebat ce trebuie făcut pentru a fi evitate asemenea tragedii, cum a fost și incendiul din noiembrie de la un spital din Piatra Neamț, vicepremierul a răspuns: „Nu știu încă exact cauza accidentului din această dimineață, însă e foarte clar că trebuie măsuri foarte dure pentru respectarea regulilor în zone în care se utilizează oxigen, în zone din spital cu risc de incendiu, pentru că orice ”lasă că merge și așa”, orice neglijență, indiferent care vom constata că a fost cauza acestui accident, poate să aibă ca efecte pierderea de vieți omenești, ceea ce este singura dramă care nu mai poate fi reparată. E o tragedie, regret și sunt alături de familiile afectate”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri