Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată după ce a încercat să mituiască un polițist, a demisionat

Data publicării:
intrare sediu dna
Foto: Facebook / DNA

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, Cezar Stancu, a demisionat din funcție și a fost suspendat din PSD, după ce a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA.

De asemenea, Cezar Stancu este suspendat din PSD. „PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise”, a transmis PSD.

Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că a dat mită unui poliţist rutier pentru a nu-l amenda.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cezar-Costin Stancu, la data faptei vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie cu rang de subsecretar de stat, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, la data 1 septembrie, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, Cezar-Costin Stancu a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliţie, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va "cinsti" pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravenţională pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

"Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Cezar-Costin Stancu remiţându-i poliţistului suma de 200 lei, disimulată în interiorul unei poliţe de asigurare auto", arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri