VIDEO | Alertă în Băile Tușnad. Opt urși, alungați de pe străzi de jandarmi

Data actualizării: Data publicării:
alerta urși
8 urși, alungați de pe străzi de jandarmi. Foto: Captură video

Jandarmii au intervenit, luni seară, în localitatea Băile Tușnad pentru a îndepărta de pe străzi opt urși, în urma apelurilor venite din partea oamenilor. Localnicii au fost avertizați cu privire la pericol printr-un mesaj RO-Alert, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite două apeluri la 112 prin care era anunţată prezenţa a opt urşi în localitatea Băile Tuşnad.

O femeie a anunțat, în jurul orelor 21:54, că pe Aleea Sfânta Ana era o ursoaică cu doi pui, iar alți trei urși se aflau în fața primăriei din Băile Tușnad.

Jandarmeria precizează că a fost trimis „de îndată” un echipaj de intervenție care a reușit să îndepărteze un urs din apropierea unui magazin, ceilalți urși părăsind zona unde fuseseră semnalați, retrăgându-se în pădure.

Al doilea apel a fost făcut la ora 23:00, un bărbat semnalând prezența unui urs pe strada Gării și un altul în fața primăriei, jandarmii îndreptându-i spre zona împădurită.

Potrivit sursei citate, urșii se aflau în căutare de hrană.

Jandarmeria reamintește că, în astfel de situații, oamenii trebuie să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri