VIDEO. Bărbații care au dat foc unei machete a Grenfell Tower la o petrecere au ajuns în arestul poliției

Data publicării:
800x1374_nbc-181106-grenfell-tower-effigy-se-1157p_d4c501c8994989134d91a23622b51bb9

Cinci persoane au fost arestate în Londra, după ce au recunosct că au realizat un video în care au dat foc unui machete de carton a Grenfell Tower, blocul în care și-au pierdut viața 79 de oameni, în 2017, într-un incendiu devastator.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o declarație publică, poliția metropolitană din Londra a precizat că cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani, au fost reținuți pentru comiterea unei „infracțiuni de ordin public”, transmite Euronews.

Polițiștii nu au oferit alte detalii privind identitatea bărbaților.

În clip, mai multe persoane sunt adunate în jurul machetei cuprinse de flăcări și râd în hohote sau fac glume. La un moment dat, cineva din încăpere începe să strige ironic: „Ajutor! Ajutor!”.

Premierul britanic Theresa May a etichetat, într-o postare pe Twitter, clipul ca fiind „absolut inacceptabil”.

„Nu îmi pot imagina suferința pe care acest video a provocat-o familiilor supraviețuitorilor”, a comentat într-un mesaj pe Twitter și comandantul poliției metropolitane londoneze, Stuart Cundy.

Tragedia din noaptea de 14 iunie 2017 este considerată cea gravă explozie din Marea Britanie de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri