Sari la conținut
News Alert

VIDEO BIZAR. „Urmați exemplul iepurilor”. Ministerul Sănătății din Polonia a lansat o campanie de încurajare a natalității

Ministerul Sănătății de la Varșovia a lansat un video, ca parte a unei campanii, în care polonezii sunt încurajați să facă mai mulți copii pentru a spori natalitatea țării.

Polonia se confruntă cu dintre cele mai mici rate de natalitate din Europa. Din acest motiv, guvernanții au hotărât să lanseze o campanie națională pentru a contracara acest trend demografic îngrijorător.

Simbolul ales de Ministerul Sănătății? Iepurele.

În clip apar mai mulți iepuri cu papioane și cravate roșii într-un decor feeric de natură, o combinație între pictura lui Henri Rousseau și Alice în Țara Minunilor, în timp ce un cuplu tânăr se bucură de un picnic romantic.

Naratorul spune pe fundal: „Dacă veți dori vreodată să deveniți părinți, urmați exemplul iepurilor”.

Ministerul Sănății a precizat într-un comunicat de presă că încearcă să încurajeze polonezii să devină părinți cât încă mai sunt în anii lor de maximă activitate reproducătoare și că, apelând la simbolul iepurelui, a vrut să sensibilizeze publicul în legătură cu problema natalității „fără a ofensa pe cineva”, transmite The Guardian.

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...