VIDEO. Clipul care explică foarte clar cum funcționează șefia Consiliului UE, preluată pe 1 ianuarie de România

Data actualizării: Data publicării:
sefie

Pe 1 ianuarie 2019, România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene pe o perioadă de șase luni. În acest context, Consiliul UE a postat pe pagina de Facebook un clip informativ despre ce este și cum funcționează funcția preluată de țara noastră la vârful blocului comunitar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Între 1 ianuarie şi 30 iunie, România îşi va exercita pentru prima dată Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pe fundalul unei agende europene marcate de evoluţii politice şi dosare cu impact decisiv asupra viitorului blocului comunitar.

Printre problemele strigente cu care se va confrunta România se numără retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, negocierea viitorului buget european sau alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

Pe tot parcursul mandatului, României îi revine sarcina de a planifica şi conduce reuniunile şi de a reprezenta Consiliul în relaţiile cu celelalte instituţii. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri