Sari la conținut

VIDEO. Escrocherie incredibilă în India: „Plăcuțe magice” de cupru care transformă fulgerele în energie electrică

Tun financiar desprins parcă dintr-un film de Bollywood în India. Un tată și un fiu au fost arestați după ce au convins un om de afaceri să investească o sumă consistentă într-un „dispozitiv” care ar fi convertit fulgerele în energie electrică. 

Cei doi au reușit să obțină 200.000 de dolari de la un om de afaceri indian, căruia i-ar fi spus că au nevoie de bani pentru a duce mai departe un experiment unic cu „plăcuțe magice de cupru” care ar fi putut capta fulgerele, transformându-le apoi în energie electrică.

Ca înselătoria să fie și mai convingătoare, făptașii au adus în discuție și NASA, precizând că americanii ar fi interesați de această „invenție”, scrie The Guardian.

Mai mult, aceștia au angajat și actori, care trebuiau să poarte „costume anti-radiație” și să „pună în scenă teste false”, ca înșelăciunea să prezinte și „verosimilitudine științifică”.

De altfel, cei doi bărbați se aflau deja sub cauțiune, după o escrocherie oarecum similară din trecut. Aceștia au reușit să vândă mai mulți șerpi cu 25.000 de dolari bucata, invocând „calitățile medicinale” ale reptilelor.

Polițiștii indieni au precizat că, pe lângă omul de afaceri, alte 30 de persoane ar fi fost păgubite de cei doi escroci.

 

Pe aceeași temă