VIDEO. „Joaca”unui polițist din Sibiu cu un grup de copii. Reacția micuților la sirena Poliției

Data publicării:
politist sibiu
VIDEO. „Joaca”unui polițist din Sibiu cu un grup de copii. Foto: Captură video

Imagini amuzante din Sibiu. Un agent aflat în timpul serviciului se oprește în dreptul unui grup de copii și le arată cum se foloseşte semnalul sonor al staţiei de pe autospeciala Poliţiei. Entuziasmul copiilor este evident.

-Îi prindeți pe hoți?
-Da, îi mai prindem și pe hoți.
-Da?
-Sigur că da. Câți ani ai?
-6 ani.
-Tu?
-5 ani.
-Eu 7.
-Mulți înainte!
-Și tu?
-8 ani.
-Mulți înainte.

-Mai pune muzica aia.
-Ce muzică vreți?
-Uite, aia.
-Pe care vreți să apăs?
-Pe asta.
-Pe asta?
-Pistolul.
-Pistolul, pistolul.
-Pistolul nu putem să vi-l arătăm.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cine este agentul Viorel Teacă

Agentul Viorel Teacă nu este la prima „joacă”. La începutul anului, imaginile în care „se bulgărea” cu zăpadă cu un grup de copii devenea viral. 

„A fost o chestie de moment. Treceam prin faţa lor, pe acolo, în patrulare şi i-am spus colegului, în timp ce întorceam maşina în sensul giratoriu <uite doi copii care se joacă>. Am zis că sunt doi copii însoţiţi de tatăl lor. L-am întrebat <ce-ai zice să intrăm şi noi în joaca lor?>. El s-a uitat nedumerit la mine, nu ştia dacă vorbesc serios sau nu. Ideea e că atunci când eu m-am dat jos şi am aruncat primul bulgăre m-a susţinut şi el şi, după aceea, când ne-am apropiat, am observat că era vorba de o fetiţă de fapt şi de mama acesteia, iar tatăl fetiţei filma”, povestea agentul principal de poliţie Viorel Teacă, citat de Mediafax.

La câteva zile de la bătaia cu zăpadă, Poliţia Sibiu a fost din nou „vedetă”, tot datorită agentului principal Teacă. În timp ce mergea cu colegul de serviciu la un eveniment rutier, la semafor a coborât din maşină pentru a curăţa luneta maşinii din faţă.

„Am fost trimişi de către dispecerat, întrucât o maşină plonjase în râul Cibin. Trebuia să întoarcem acolo, era aglomeraţie. Am zis să nu îi deranjăm pe ceilalţi, să folosim acusticele, întrucât eram foarte aproape şi, cât timp am stat la semafor, colegul a observat maşina de Alba şi mi-a zis <du-te, du-te>. Am ştiut că la asta se referă. M-am dus o secundă, am şters luneta şi m-am întors”, povesteşte agentul.

„Mai sunt persoane care încă mai cred că lucrurile bune se fac în tăcere. Eu nu sunt de acord cu asta. Trebuie să împărtăşim şi lucrurile bune şi practic acţiunile astea de socializare şi până la urmă şi paginile de socializare... A share-ui, expresia asta englezească, înseamnă să împărtăşeşti, practic, ce simţi tu cu ceilalţi (...). Sub duritatea asta care uneori e afişată de către uniforma de poliţie, până la urmă stă un simplu om, un simplu tată, care are şi el copii ca toţi ceilalţi”, mărturiseşte poliţistul.

În scurtul timp cât a lucrat la Sibiu – mai puţin de 5 luni – Viorel Teacă a reuşit să fie apreciat de colegi, care s-au obişnuit cu felul lui de a fi şi cu acţiunile sale. Nu i se pare că prin acţiunile sale a făcut marketing Poliţiei Sibiu în principal şi Poliţiei Române în general. Spune că populaţia aşteaptă de la poliţişti să îşi arate „faţa umană”, să fie empatici.

„Trebuie să ne obişnuim că populaţia asta aşteaptă de la noi: să arătăm faţa umană a noastră, să ne apropiem foarte mult de societate. Ceea ce încercăm să facem şi să dovedim în aceste momente de restricţii este să arătăm foarte multă empatie, ceea ce lipseşte întregii societăţi. Şi aici nu mă refer doar la noi, la români, ci (lipseşte – n.r.) întregii planete”, spune el.

Viorel Teacă a mărturisit că cel mai probabil totul s-a schimbat la el după ce a devenit tată: „Copiii, de fapt, cred, m-au făcut să fiu mai uman şi să văd altfel lucrurile şi să pun mai mult suflet în ceea ce fac”.

Acesta a lucrat până în septembrie 2020 la Poliţia Olt. Din 1 septembrie 2020, agentul principal Viorel Teacă este detaşat la Poliţia Sibiu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri