VIDEO. Un șofer a rupt bariera de la trecerea peste calea ferată din Brănești. Aici trenurile circulă cu 160 km/h

Data actualizării: Data publicării:
masina
Momentul în care un șofer rupe bariera de la trecerea peste calea ferată din Brănești. Foto: Captură video

Inconștiență la volan. Un șofer a forțat bariera la trecerea peste calea ferată din comuna Brănești, județul Ilfov. În imaginile surprinse de o cameră din zonă se vede că bariera era lăsată, iar semnalele acustice şi luminoase sunt în funcţiune.

ACTUALIZARE ora 14.20. Inspectoratul de Poliție Ilfov a anunțat că a identificat autoturismul filmat în timp ce forțează barierele de la nivel cu calea ferată, șoferul fiind implicat ulterior într-un accident rutier. În urma testării cu aparatul alcooltest, a reieșit că acesta consumase băuturi alcoolice.

„Polițiștii orașului Pantelimon au identificat autoturismul, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire. La acest moment, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea conducătorului. În cauză, polițiștii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Facem precizarea că, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că autoturismul care a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, a fost implicat ulterior, într-un eveniment rutier. Astfel, la aceeași data, în jurul orele 21:00 polițiștii din Pantelimon au fost sesizați prin apel 112, cu privire la producerea unui accident rutier. Din primele cercetări a rezultat ca, în jurul orelor 20:50, conducatorul unui autovehicul, în timp ce se deplasa pe DN3, dinspre Brănești către București, când a ajuns la km. 15+400, a intrat în coliziune cu parapeții de pe partea stăngă a sensului de mers, după care s-a răsturnat în afara carosabilului. Conducătorul autovehicului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea pasagerului, care a fost transportat la un spital din București, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii din Pantelimon continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului,” anunță Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov.

Cel mai probabil, șoferul, care circula cu viteză, a văzut prea târziu bariera și nu a mai avut timp să frâneze.

Norocul șoferului a fost că în zona pasajului încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu 160 de kilometri la oră.

Vă reamintim, dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri