VIDEO. Motivul straniu pentru care japonezii își înmormântează păpușile

Data publicării:
chucky-cape-town

Păpușile ocupă un loc important în cultura niponă, însă în cazul unora dintre jucării, semnificația este împinsă atât de departe, încât despărțirea de ele are loc prin ritual înmormântării.

În fiecare an, pe 3 martie, japonezii sărbătoresc Hinamatsuri, Ziua Fetei, o sărbătoare foare specială în Japonia. Se așterne o carpetă roșie pe o platformă în trepte, iar pe fiecare treaptă, conotată ierarhic, sunt așezate apoi păpuși ornamentale, numite hina ningyo, reprezentând dinastia imperială din perioada Heian.

O altă păpușă îndrăgită de japonezi este kokeshi, fabricată manual din lemn, cel mai popular suvenir în Japonia.

Făcând parte din familiile japoneze ani de-a rândul, considerate, de asemenea, și un element integrant în educația copiilor, unii japonezi cred că păpușile pot avea amintiri exact ca oamenii sau chiar suflet. De aceea, de multe ori, debarasarea de o păpușă se poate dovedi un lucru extrem de dificil. Multe familii sunt speriate că ar putea fi bântuite de spiritul jucăriei dacă o vor arunca la gunoi sau o vor abandona într-o cutie de carton în pivniță.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din acest motiv au apărut ceremoniile precum  ningyo kuyo, un ritual funerar prin care proprietarii își iau rămas bun de la păpuși într-un mod considerat demn. Ceremoniile au loc într-un templu și sunt oficiate de obicei de către gheișe. Prin actul incinerării, păpușile sunt oferite lui Kannos bodhisattva, zeița milei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri