VIDEO. Povestea lui Vasily, bărbatul cu tractor care se recomandă ca fiind „cel mai fericit om de pe pământ”

Data actualizării: Data publicării:
vasile

Un tractor vechi și un câine cât palma pe nume Dasha. La asta se rezumă viața lui Vasily Ozerov, care de patru decenii duce un trai nomad prin imensitatea Federației Ruse.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe ulițe, prin viroagele stepei siberiene, un tractor albastru trage după el un vagon ce pare un hibrid între o căsuță bucolică de vacanță și o colibă de turtă dulce. La asta se rezumă întreaga avuție cu care Vasily Ozerov umblă de 40 de ani prin labirintul de republici al Federația Ruse.

Și cum orice Don Quijote are nevoie de un Sancho Panza, Vasily este acompaniat de copilotul său credinicios – cățelul Dasha, care călătorește într-o cușcă regală cu aparențele unui ceas mecanic de perete. 

„Sunt probabil cel mai fericit om de pe pământ”, spune Vasily într-un instantaneu de relaxare barocă, în timp ce, lenevind în iarbă cu mâinile la ceafă, contemplă jocul de forme al norilor.

Lângă el zace o cârjă, carja care ține locul piciorului pe care Vasily și l-a pierdut în niște circumstanțe despre care nu pomenește nicio vorbă reporterului de la Radio Europa Liberă.

Despre piciorul său amputat, Vasily zice atât, folosind un zâmbet încurcat și un ton evaziv-metaforic: „Piciorul meu nu mai este aici”. După care, își ridică ochii spre cer: „Este acolo, sus”.

Vasily este un vărsător născut pe 17 februarie 1959, multifuncțional ca un briceag elvețian. Trăiește din ce-i oferă natura și, ocazional, munca cu ziua prin curțile oamenilor care îi ies în cale.

„Ascut foarfece, cuțite, repar de toate – mașini sovietice de cusut, mașini de spălat”.

Recent, Vasily a descoperit o filă din biografia familiei sale: mormântul bunicului.

„Cât timp a trăit, tata nu a știut unde a fost îngropat tatăl lui. Ei bine, eu i-am găsit mormântul. Se pare că aceasta a fost misiunea mea. De jumătate de an mă pregătesc să ajung în acel loc. Am descoperit locul în care este înmormânat bunicul cu ajutorul Internetului. L-au împușcat în 1937. Era preot”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri