VIDEO. Show aviatic la Câmpia Turzii

Data actualizării: Data publicării:
miting aviatic

10 mii de pasionaţi ai zborului şi-au dat întâlnire la Câmpia Turzii, să vadă în acţiune avioanele F-16 ale Armatei Române, F-15 aduse din Statele Unite şi faimoasele MIG-21 Lancer. La spectacolul aviatic au participat şi alte modele de aeronave - de la elicoptere militare până la avioane ultraușoare.

Aparatele MIG-21 LANCER au oferit un adevărat spectacol la Câmpia Turzii. Misiunea lor a fost de atac la sol și de interceptare aeriană.

„Spațiile se micșorează. Noi nu suntem obișnuiți să lucrăm pe spații mici. Nouă ne plac spațiile foarte mari avem avioane de viteză mare asta înseamnă rază de viraj foarte mare și e foarte greu să stăm în jurul pistei și să demonstrăm aceleași capabilități ca într-un spațiu pe care uzual îl folosim”, spune Adrian Motorga, de la Escadrila 711 Aviație.

Escadrila de elicoptere a Bazei 71 Aeriena a uimit spectatorii cu manevrele de luptă și zboruri la mică înălțime.

Sunt manevre de înaltă precizie, tactică, tehnică de măsurătoare strategice. Sunt interceptări, intercalări, cross-overuri.

La show-ul aerian au participat și două avioane F15 din cadrul Florida Air National Guard. Acestea, împreună cu echipajul american, participă la exercițiul Dacian Eagle.

„Avem avioane F15, un model C și un model D. Modelul C are doar un loc, iar modelul D are dublă comandă. Zburăm în cadrul unor exerciții variate atât între noi, cât și împreună cu forțele române și cu alte forțe din Europa care au venit să se antreneze cu noi”, a declarat Kevin Holthius, de la 159th Fighter Squadron.

Spectatorii au fost impresionaţi de tehnica de zbor, dar şi de dotările Bazei Aeriene 71.

Spectacolul aviatic s-a încheiat cu un exercitiu tactic al Forţelor Aeriene şi al Forţelor Terestre Române cu opt avioane MIG 21 Lancer, nouă elicoptere de luptă şi două avioane F15 Eagle.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri