VIDEO. Tânără filmată în timp ce voia să dea foc steagului Ungariei, lângă sediul UDMR Bihor

Data publicării:
udmr bihor steag ungaria

O tânără a fost filmată în timp ce încerca să dea foc, cu o brichetă, steagului Ungariei, arborat lângă sediul UDMR Bihor.



În imaginile postate pe Facebook se vede cum tânăra se urcă pe un scaun și încearcă să aprindă steagul, cu o brichetă. Cum drapelul nu ia foc, tânăra mai încearcă de câteva ori.

În clip se aude și cum persoana care o filmează încearcă să o convingă să renunțe și reușește, în cele din urmă. În jurul fetei se strâng mai multe persoane, alarmate de faptul că incendierea steagului s-ar putea transforma într-un incident mult mai grav.

Organizația UDMR Bihor a transmis că va depune plângere la poliție pe numele tinerei respective și a precizat că, în ultimele patru luni, au existat patru incidente legate de steagul Ungariei arborat lângă sediu, însă poliția nu i-a prins pe făptași, deși zona este supravegheată cu ajutorul camerelor video.

„Ultima acţiune a fost filmată cu telefonul mobil şi de un tânăr maghiar de bună-credinţă şi vom înainta la noua plângere penală pe care o vom înainta Poliţiei, vom ataşa şi dovada. În înregistrare se vede clar intenţia persoanei de a incendia drapelul, autoarea nereuşind să facă acest lucru doar pentru că tânărul care o filma a oprit-o, fapt pentru care noi îi suntem recunoscători şi îi mulţumim pentru curajul şi ataşamentul său faţă de simbolurile noastre naţionale”, se scrie în comunicatul UDMR Bihor.

UDMR mai transmite că astfel de gesturi de vandalism sunt îndreptate doar spre drapelul maghiar, „în condiţiile în care pe sediul nostru se află steagul cu simbolul UDMR, drapelul Uniunii Europene, respectiv cel al României şi, desigur al Ungariei. Deci nu se poate pune problema unei provocări din partea UDMR, fiind vorba doar de o prezentare a originii noastre. Iar mesajul nostru pentru toată lumea este că nu vom da înapoi: steagul rămâne!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri