VIDEO. „Trădătorilor”. Momentul în care o jurnalistă din China îl pălmuiește pe un activist la o conferință despre democrație

Data actualizării: Data publicării:
jurnalista

O jurnalistă de la televiziunea națională chineză a fost arestată în Marea Britanie, după ce l-a pălmuit pe un activist pentru democrație din Hong Kong în cadrul unui eveniment organizat la Birmingham.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jurnalista Kong Linlin, corespondentă din Londra a postului național chinez CCTV, a răbufnit în momentul în care a fost reținută de poliție, acuzându-i pe organizatori ca fiind „anti-China” și numindu-i „trădători” pe participanți, relatează publicația South Morning China Post.

Evenimentul s-a concentrat pe evoluțiile democratice din regiunea chineză autonomă Hong Kong. La discuții au participat mai mulți activiști pentru democrație și lideri politici.

Printre cei care au luat cuvântul la tribună, s-a numărat și Benedict Rogers, vicepreședintel al Comisiei pentru drepturile omului din legislativul britanic și un susținător al autonomiei Hong Kong-ului, poziție care nu de puține ori l-a adus în relații tensionate cu autoritățile de la Beijing.

„Îmi doresc ca oamenii din China să aibă succes. Sunt un critic al actualului guvern chinez și al modului în care acesta își tratează poporul (...)”, a declarat, printre alte comentarii, Rogers.

Deodată, în sală s-a auzit vocea jurnalistei CCTV: „Ești un mincinos, ești anti-China. Și nici măcar nu ești chinez”.

După care, Linlin l-a pălmuit pe un tânăr activist, Enoch Lieu, care venise lângă ea ca să o roage să părăsească sala.

„Vă rog să plecați”, i-a spus Lieu, iar jurnalista l-a atacat: „Marionetă a Hong Kongului”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri