Alegeri locale 2020. Cum procedezi în secția de vot?

Când mergi la vot la alegerile locale din 27 septembrie, asigură-te că ai masca de protecție corect pusă (să acopere nasul și gura) și că ai actul de identitate valabil. Important: nu veni în secția de vot însoțit de minori!

La intrarea în secția de vot, îți dezinfectezi mâinile și vei evita pe cât posibil contactul direct cu alte persoane. Păstrează distanța de un metru față de ceilalți alegători.

Te prezinți în fața operatorului de calculator și poziționezi SINGUR actul de identitate în suportul tabletei, astfel încât datele de identificare să poată fi preluate de sistem.

Pentru identificare, vei îndepărta masca de protecție pentru scurt timp, la distanță de cel puțin 1,5 metri față de membrii secției de votare.

Te îndrepți către membrul secției de votare care îți va prelua semnătura în lista electorală. Vei poziționa actul de identitate, astfel încât atingerea acestuia de către membrii secției de votare să nu fie necesară.

Evită contactul fizic cu membrii secției de votare în timp ce semnezi în lista electorală și preiei materialele necesare votării.

După ce ai votat și ai introdus buletinele de vot în urnă, restitui ștampila și vei aplica singur, sub supravegherea membrilor secției de votare, timbrul autocolant ori ștampila cu mențiunea „votat”, după caz, pe actul de identitate.

Dezinfectează-ți mâinile după fiecare contact direct cu alte persoane participante la procesul electoral și nu uita să urmezi direcția indicată pentru ieșire. 

 

Recomandări video

Cele mai vizionate