24 de minute | Riscurile înlocuirii programului „Cornul și Laptele”

 „Cornul este un program de alimentație de la Guvern iar pentru lapte banii vin de la UE. Deci nu au cum să scoaăa. Dacă scot înseamnă un impact de.... deci avem 2 .200.000 de copii care beneficiază de acest program, ar veni cam 380 tone de lapte pe zi. E principiul dominoului. Ar însemna să rămână în piață tonajul ăsta și crescând oferta, scâzând cererea, iar îmi scade laptele”, a spus Dorin Cojocaru. 

Dorin Cojocaru a explicat, de asemenea, că înlocuirea acestui program cu o masă caldă nu ar trebui să fie făcută fără un studiu de impact. El a arătat că nu toate școlile au capacitatea de a susține o cantină sau de a depozita alimentele într-un mediu sigur.

Președintele Patronatului Român din Industria Laptelui a declarat că ceea ce ar trebui să facă Guvernul este să suplimenteze cu o masă caldă programul „Cornul și Laptele” în școlile unde se poate face acest lucru fără riscuri pentru sănătatea elevilor. 

„Referitor la masa caldă furnizată de firma de catering poate să fie o bombă biologică ca și impact. Trebuie să ai niște condiții drastice de preparare și depozitare. E foarte greu. Avem unele cantine, s-a întâmplat recent în Argeș și alte județe. La lapte am o logistică minimă, dacă e un lapte UHT se păstrează la temperatura mediului ambiant. Ei ar trebui să facă mai întâi un studiu de impact pe risc, puncte de risc și să nu mai ia hotătâri până nu au un studiu de impact, am văzut că se dau legi și ordonanțe de urgență fără să se facă o analiză. Poate să dea la cucuieții din deal, unde copiii ăia abia ajung la școală, o masă caldă? Poate să supliementeze cu o masă caldă în școlile unde logistica le permite”, a conchis președintele Patronatului Român din Industria Laptelui. 

Recomandări video

Cele mai vizionate