Adriana Săftoiu: Luni am acceptat să candidez din partea PNL la Primăria Capitalei. Apoi s-au făcut...

24 Minute

După retragerea din cursă a lui Ludovic Orban, președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a refuzat să intre în cursă, a mai spus Adriana Săftoiu, prim-vicepreședinte PNL. „Am spus că accept”, a adăugat aceasta, referindu-se la momentul în care i s-a propus să candideze și precizând că discuția a avut loc luni.

Apoi s-au făcut evaluări și, potrivit lui Marian Munteanu, cel care i-a propus acestuia să intre în cursa pentru Primăria Capitalei a fost prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, a mai spus Adriana Săftoiu.

Eu nu stiu ca strada să fi cerut partidelor să nu își pună oameni de partid, nu. Societatea civilă a cerut partidelor să se reformeze și să nu aducă în față oameni politici cu probleme de justiție. Nimeni nu a cerut partidelor politice desființarea lor. Asta ar însemna desființarea democrației. Nouă ni s-a cerut să ne curățăm de oamenii care nu ne fac cinste”, a ținut să precizeze ea.  

Întrebată dacă prin sprijinul acordat lui Marian Munteanu liberalii „au pierdut online-ul”, aceasta a răspuns: „Greu de spus, unii spun ca da”.  

Adriana Săftoiu a vorbit și despre lucrurile care o despart de Marian Munteanu.

Este limpede că este nevoie de altceva. Asta este concluzia mea. Convingerea mea este că este nevoie de o mobilizare de dimensiuni insurecţionale. Nu este nevoie doar de o intervenţie civică, ci şi de o insurecţie civică. Altfel acest sistem nu poate fi dislocat. Este un sistem profund corupt care nu poate fi învins”, a declarat Marian Munteanu, într-o emisiune televizată.

Nu împărtășesc această soluție”, a reacționat, la Digi24, Adriana Săfoiu.  

Marian Munteanu este unul dintre reprezentanții marcanți ai mișcărilor pentru drepturi civile și instaurare a democrației în România la începutul anilor 90. În timpul Mineriadei din iunie 1990, Marian Munteanu a fost bătut crunt de mineri și apoi arestat.

Marian Munteanu a fost unul dintre primii membri ai Asociaţiei 21 Decembrie. În perioada 1992 - 1995 a avut şi prima iniţiativă politică. A înfiinţat Mişcarea pentru România, o organizaţie cultural politică de tineret al cărui obiectiv era înfiinţarea unui partid de orientare naţional democrată. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă.

În 2000 a fost propus candidat la alegerile prezidenţiale din partea Alianţei Naţionale, rezultată din unirea Partidului Unităţii Naţionale cu Partidul Naţional Român, condus de Virgil Măgureanu, fost şef SRI. În final, Marian Munteanu nu s-a mai înscris oficial în cursă.

Adriana Săftoiu a declarat, în emisiunea „24 de minute”, că luni a acceptat să reprezinte PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar că ulterior, conducerea partidului a fost cea care decis că este nevoie de un candidat din afara formațiunii și a optat pentru Marian Munteanu.

Alte Recomandări