Bogdan Enoiu: Un turneu ATP în 2017, posibil cu investiții de 2-3 milioane de euro în consolidarea...

24 Minute

 Complexul sportiv are un grad de risc seismic ridicat și, din acest motiv, ediția de anul acesta a BRD Năstase-Ţiriac Trophy, turneu ATP de 250 de puncte, ar putea fi ultima.

„Post-Colectiv, nimeni nu își mai asumă niciun risc. Arena are nevoie de lucrări profunde de consolidare”, a declarat Bogdan Enoiu în emisiunea „24 de minute”, de la Digi24.

„Arena este încadrată la riscul 2 și 3 seismic. Deci dacă ai 4.000.-5.000 de spectatori și se întâmplă un cutremur de un anumit grad, există pericolul să ai victime. Și atunci nu își asumă nimeni nici cel mai mic risc, dar arena trebuie refăcută cumva”, a spus Bogdan Enoiu.

„Am înțeles că o sală în aer liber, de la zero, ar costa cam 5.000 de euro un loc. Pentru o arenă de 5.00- de locuri vobim de 2,5 milioane. Cred că cu două sau trei milioane de euro sigur s-ar fi putut întări” structura de rezistență, a adăugat Bogdan Enoiu.

Ilie Năstase a plâns la lansarea ultimei ediţii a turneului BRD Năstase-Ţiriac Trophy. „Tenisul românesc a murit pentru mine”, a spus fostul lider mondial înaintea competiției transmise de luni, în direct de Digi Sport. „Eu m-am născut în casa aia... am copilărit pe aici... și astăzi parcă mi-au tăiat un picior. Asta s-a întâmplat”, a adăugat Ilie Năstase.

La rândul său, Ion Ţiriac a anunţat că va vinde licenţa după ce arena principală nu a primit avizul ISU.  

În prima zi a competiţiei, Adrian Ungur a fost invins de argentinianul Gabriel Pella. Perechea de dublu Victor Cornea - Victor Hănescu a părăsit de asemenea competiţia, învinsă de Eric Butorac - Scott Lipsky. În ultimul meci al zilei, Marius Copil a fost învins de Damir Dzumhur.

Președintele singurului turneu ATP organizat la București, Bogdan Enoiu, spune că o nouă ediție a acestuia ar mai putea avea loc dacă s-ar investi 2-3 milioane de dolari în Arenele BNR, locul de desfășurare a competiției.

Alte Recomandări