16 irakieni prinși pe Dunăre, lângă Bechet

Data actualizării: Data publicării:
147556081674-50995-S4

35.000 de euro de familie i-a costat pe 16 irakieni drumul din ţara lor până în Germania. Migranţii au fost prinşi însă de poliţiştii de frontieră în apropierea malului românesc al Dunării, în zona localității Gighera din județul Dolj.

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au mai descoperit că printre cei 16 migranți erau și șase minori. Toți cei 16 au încercat să intre ielgale în România după ce au trecut Dunărea.

„În baza unei informații obținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Bechet, judeţul Dolj, în data de 04.10.2016, ora 02.30, poliţiştii de frontieră au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale”, precizează Poliția de Frontieră.

„Cu această ocazie, au fost depistate și reținute, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, în zona localității de frontiera Gighera, județul Dolj, șaisprezece persoane care nu își justificau prezența în zonă la acea oră. Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cetățeni irakieni (opt bărbați, două femei și șase minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 42 ani)”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii irakieni le-au spus polițiștilor că au plecat din țara lor cu intenția de a ajunge în Germania.

„Migranţii au declarat că au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie”, mai arată Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, urmând ca migranţii să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri