A. Birchall: Consider că şi infracțiunile de viol, răpire și trafic de persoane ar trebui să fie imprescriptibile

Data actualizării: Data publicării:
ana birchall - octav ganaea inquam 20190430110401_OGN_3464-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiției, Ana Birchall, consideră că infracțiunile de viol, răpire și trafic de persoane ar trebui să fie imprescriptibile, aşa cum sunt şi cele de omor. Ea a spus că este o idee persoanlă şi că a lansat mai multe discuţii în acest sens.

„Eu consider că asemenea infracțiuni ar trebui să fie imprescriptibile (infracțiunile grave, n.r.). Nu vreau să pară că voi impune eu această soluție de modificare legislativă, este o părere a mea. Așa cum avem infracțiunile de omor ca fiind imprescriptibile, eu consider că și acest gen de infracțiuni, violul, răpire, trafic de persoane și altele, exploatarea minorilor, de exemplu, (trebuie, n.r.) să fie imprescriptibile. Cu alte cuvinte, să nu mai opereze prescripția”, a declarat Ana Birchall.

Ea a spus că a lansat ideea în câteva discuții și a lansat un apel ca cei care au propuneri să transmită puncte de vedere cu privire la această chestiune.

„Orice măsură legislativă este important să fie luată prin consultarea nu numai celor care sunt în sistemul judiciar, vorbind aici de instituții sau de asociații profesionale, dar și de fiecare cetățean, pentru că pe mine mă interesează să asigurăm domnia legii, este un principiu de la care nu o să fac niciodată rabat”, a mai precizat Birchall.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri