A patra zi de proteste antiguvernamentale. Un manifestant beat, predat jandarmilor

Data actualizării: Data publicării:
luminite

Protestele antiguvernamentale şi anti-PSD au continuat pentru a patra zi la rând în Piaţa Victoriei, având din nou ca punct culminant „momentul luminițelor”, în jurul orei 21:00.

Protestatarii au început să se adune în Piața Victoriei în jurul orei 19:00, când erau în jur de 200 de persoane care strigau „Hoții!”, după cum a relatat corespondentul Digi24 Ioana Ciurlea. S-a petrecut însă și un episod semnificativ pentru intențiile protestatarilor:  aceștia au cerut jandarmilor prezenți în Piață să îl ridice pe un bărbat care se pare că era sub influența băuturilor alcoolice și care ar fi instigat lumea. Jandarmii au intervenit și l-au îndepărtat pe bărbat

Până la final s-au strâns în jur de 3.000 de oameni, iar circulaţia rutieră a fost închisă pe Bulevardul Kiseleff, de la strada Arhitect Ion Mincu şi pe strada Paris către Statuia Aviatorilor.

La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor şi au cântat imnul de stat.

Oamenii au adus un steag mare al Uniunii Europene, pe care l-au întins în centrul pieţei. Protestatarii scandau „Demisia!”, „PSD, ciuma roşie”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, „Jandarmeria apără hoţia”.

Unii protestatari au venit şi în această seară însoţi de copii, potrivit News.ro.

Dispozitivul de jandarmi a fost redus, însă piaţa a fost încercuită cu garduri. În orice caz, jandarmii nu mai erau înarmați până în dinți, ca în seara de vineri, când au fost incidente serioase.

Protestul a fost anunţat printr-un eveniment pe Facebook, iar manifestanții spun că își vor continua acțiunea până când se va întâmpla ceea ce își doresc.

Citiți și: 

Un bărbat a fost ridicat de la proteste, suspectat că a participat la violențele din fața Guvernului

Jurnalistă străină: Două milioane de români lucrează la noi, ne îngrijorează ce se întâmplă în țara voastră

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri