Aglomerație la service-urile auto

Data publicării:
service anvelope

Cozi de zeci de maşini la service-urile auto din Craiova. Şoferii nu vor ca iarna să îi ia pe nepregătite şi au făcut programări pentru schimbarea anvelopelor de vară. Angajaţii de la service spun că în ultimele zile numărul solicitărilor a crescut de trei ori.

„Aştept să-mi schimb cauciucurile. mi-e teamă să nu vină iarna şi vreau să fiu pregătit”, spune un șofer.

La fel gândesc zeci de şoferi din Craiova, asta deşi în Oltenia nu a căzut deocamdată niciun fulg de zăpadă. Conducătorii auto stau la coadă chiar şi o oră pentru schimbarea anvelopelor de vară cu unele adecvate pentru sezonul rece.

„Am zis că e mai bine mai pe soare, să nu mă prindă vremea rea cu cauciucurile de vară, la o adică să nu am probleme”, justifică unul dintre șoferii care stau la coadă.

În medie, angajaţii service-urilor auto schimbă pe zi anvelopele de la peste 100 de maşini, triplu faţă de săptămânile trecute.

„Vine sezonul rece, oamenii au început să îşi dea seama că este nevoie să-ţi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă pentru că anvelopele de iarnă fac diferenţa şi atunci este foarte aglomerat adică”, spune Nicu Lungu, administrator de service auto.

Şoferii cer să fie înlocuite cauciucurilor de vară şi de frica amenzilor.

„Conducătorii auto care sunt depistați de polițiștii rutieri pe drumurile acoperite de gheață, polei sau zăpadă și care nu au montate anvelopele speciale de iarnă sunt pasibili a fi sancționați contarvențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, acesta este echivalentul a 9 sau 20 de puncte amendă. De asemenea, polițiștii rutieri vor aplica și măsura complementaraă a reținerii certificatului de înmatriculare”, reamintește Cătălin Dochia, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Schimbarea anvelopelor costă între 60 şi 100 de lei, în funcţie de dimensiunea acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri